Zespół Opieki Zdrowotnej
w Dąbrowie Tarnowskiej
33-200 Dąbrowa Tarnowska
ul. Szpitalna 1
Jadłospis 30.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II Śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko), szynka z indyka (gluten, soja, mleko, gorczyca) 60g, papryka 50g, sałata lodowa, herbata 200ml, zupa mleczna z makaronem 400ml (mleko, gluten, jaja ). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko) twaróg 40g (mleko) . | Zupa jarzynowa z kaszą manną 400ml: kasza manna 30g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet warzyw mrożonych 40g, mąka pszenna 10g (gluten), śmietana 10g (mleko),wywar kostny, przyprawy (seler), pulpety w sosie: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8 szt., mąka pszenna 20g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana (mleko), mąka ziemniaczana 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, fasolka szparagowa 100g, masło ekstra (mleko), bułka tarta (gluten), kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek dodatkowy |
Chleb graham 50g (gluten), szynka gotowana 30g (soja, mleko), margaryna śniadaniowa 5g (mleko). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko),herbata 200ml, jajko w sosie wiosennym : jajko 1szt., jogurt naturalny (mleko) 20g, pomidor 30g , ogórek 30g, szczypiorek ,sałata lodowa. | Jogurt owocowy bez cukru 150g (mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2256,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 109,4 Tłuszcz [g] 73,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,2 Węglowodany ogółem [g] 306,5 Błonnik pokarmowy [g] 31,9 Sól [g] 6,2 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 30.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko), szynka z indyka (gluten, soja, mleko, gorczyca) 60g, papryka 50g, sałata lodowa, herbata 200ml, zupa mleczna z makaronem 400ml (mleko, gluten, jaja). | Kotlet mielony: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/5 szt., mąka pszenna 10g (gluten), olej 20g, mąka ziemniaczana 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, kapusta zasmażana: kapusta biała 100g, kapusta kiszona 50g, cebula 20g, przecier pomidorowy 15g, mąka pszenna 10g (gluten), olej 10g, przyprawy, kompot z jabłek 200ml. | Chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), herbata 200ml, jajko w sosie jogurtowym: jajko 1szt., jogurt naturalny (mleko) 20g , pomidor 30g, ogórek 30g, szczypiorek, sałata lodowa. |
Posiłek dodatkowy: Jogurt owocowy 150g (mleko). | Wartość energetyczna [kcal] 2178,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 88,9 Tłuszcz [g] 76,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,7 Węglowodany ogółem [g] 296,7 Błonnik pokarmowy [g] 23,3 Sól [g] 5,0 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 29.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
Chleb graham100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica sopocka 60g, pomidor 50g, sałata lodowa, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (gluten, mleko). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko ½ szt. | Zupa pomidorowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, koncentrat pomidorowy 15g, śmietana 10g (mleko), kości, przyprawy (seler), makaron nitki z sosem mięsno-jarzynowym: makaron 80g (gluten, jajka), biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, mąka pszenna 15g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), surówka z marchewki i selera: marchew 170g, seler 30g, kompot z jabłek 200ml. |
PODWIECZOREK | KOLACJA | POSIŁEK DODATKOWY |
Chleb graham 50g (gluten), pasta rybna: twaróg 30g (mleko), konserwa rybna 20g (ryba, gorczyca), margaryna śniadaniowa 5g (mleko). | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana z mięsem: ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata. | Jogurt naturalny 150g (mleko) |
Wartość energetyczna [kcal] 2427,1 Wartość odżywcza: Białko [g] 112,96 Tłuszcz [g] 74,02 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,3 Węglowodany ogółem [g] 347,5 Błonnik pokarmowy [g] 39,5 Sól [g] 7,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 29.11.2023 r. Dieta podstawowa
ŚNIADANIE | OBIAD | KOLACJA |
Chleb graham100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasztet z soczewicy: soczewica 40g, marchew 20g, pietruszka 15g, cebula 10g, ryż 15g, jajko 1/6 szt, mąka ziemniaczana 6g, bułka tarta 5g (gluten), olej 2g, sałata lodowa, papryka 30g, przyprawy, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (gluten, mleko). | Kluski śląskie z sosem mięsno-jarzynowym: ziemniaki 350g, mąka ziemniaczana 50g, olej 5g, słonina 10g, jajka 1/5 szt., biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, mąka pszenna 15g (gluten), cebula 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej 5g, ogórek konserwowy 10g, groszek konserwowy 10g, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona 150g, cebula 30g, jabłko 30g, olej 5g, przyprawy, kompot z jabłek 200ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana z mięsem: ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g,śmietana 10g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata. |
Posiłek dodatkowy Jogurt naturalny 150g (mleko) | Wartość energetyczna [kcal] 2481,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 92,6Tłuszcz [g] 73,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 20,5 Węglowodany ogółem [g] 379,7 Błonnik pokarmowy [g] 33,1 Sól [g] 3,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 28.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
I ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko) , szynka wiejska 60g, herbata 200ml, sałata zielona, zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko, kasza manna (gluten ). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Potrawka z indyka: gulasz z indyka 100g , marchew 30g, pietruszka 20g ,seler 20g, olej, śmietana 5g (mleko),mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, buraczki duszone : buraczki czerwone 180g, masło (mleko),sałata, zupa jarzynowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny, śmietana 10g (mleko),przyprawy (seler). |
PODWIECZOREK | KOLACJA | POSIŁEK WIECZORNY |
Chleb graham 50g (gluten) , jajko ½ szt., margaryna śniadaniowa 5g ( mleko) | Chleb graham 100g (gluten),margaryna słoneczna 10 g (mleko), herbata 200ml, twaróg 80g (mleko), sałata lodowa. | Sałatka z kaszą : kasza jęczmienna 30g, kalafior 30g, marchewka 20g, fasolka szparagowa 30g,olej. |
Wartość energetyczna [kcal] 2340,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 102,1 Tłuszcz [g] 63,5 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 20,2 Węglowodany ogółem [g] 360,8 Błonnik pokarmowy [g] 40, 2 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 28.11.2023 r. Dieta podstawowa
ŚNIADANIE | OBIAD | KOLACJA |
Chleb pszenny 50g (gluten), bułka kajzerka 50g, margaryna śniadaniowa 15g (mleko) , szynka wiejska 60g , herbata 200ml, sałata lodowa , zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko,gluten ). | Karkówka w sosie: karkówka120g, cebula 30g , olej 15g, śmietana 5g (mleko), mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, ćwikła : buraki 180g ,chrzan (mleko), sałata. | Chleb graham 100g (gluten),margaryna śniadaniowa 15g (mleko), herbata 200ml, ogórek zielony 50g, ser żółty 60g (mleko), sałata lodowa. |
POSIŁEK DODATKOWY Sałatka z kaszą jęczmienną : kasza jęczmienna 30g (gluten), marchew 30g , kalafior 30g , fasolka szparagowa 30g , olej, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2132,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 88,1 Tłuszcz [g] 79,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 26,7 Węglowodany ogółem [g] 279,3 Błonnik pokarmowy [g] 23,5 Sól [g] 5,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 27.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
ŚNIADANIE | II ŚNIADANIE | OBIAD |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml: wywar kostny , jajko 1szt., kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana (mleko), przyprawy (seler), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko), pomidor 30g. | Krupnik z ziemniakami: ziemniaki 10g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, kasza jęczmienna 30g ( gluten), śmietana (mleko) 5g, wywar kostny, przyprawy (seler), ryba w jarzynach : ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 40g, olej 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, brokuł z wody : brokuł mrożony 100g, masło 5g (mleko), bułka tarta 5g (gluten), kompot (mieszanka kompotowa) 200 ml. |
PODWIECZOREK | KOLACJA | POSIŁEK DODATKOWY |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko ½ szt. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), galaretka drobiowa: udziec z kurczaka 100g, marchew 20g, pietruszka 10g, seler 10g, żelatyna spożywcza 5g, przyprawy, herbata 200ml | Jogurt owocowy b/cukru 150g |
Wartość energetyczna [kcal] 2201,07 Wartość odżywcza: Białko [g] 105,7 Tłuszcz [g] 67,07 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,9 Węglowodany ogółem [g] 313,3 Błonnik pokarmowy [g] 37,8 Sól [g] 6,2 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 27.11.2023 r. Dieta podstawowa
ŚNIADANIE | OBIAD | KOLACJA |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml : kości, jajko 1szt., kiełbasa toruńska 20g (soja), słonina 10g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), marchew 50g, herbata 200ml. | Ryba po grecku : ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 40g, konc. pomidorowy 15g, olej 5g, mąka pszenna 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty włoskiej: kapusta włoska 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy (gorczyca), kompot (mieszanka kompotowa) 200 ml, mandarynka 1 szt. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem 50g, twaróg 40g (mleko), jabłko 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (mleko, gluten),cukier. |
POSIŁEK DODATKOWY Jogurt owocowy 150g ( mleko). | Wartość energetyczna [kcal] 2096,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 74,6 Tłuszcz [g] 78,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,8 Węglowodany ogółem [g] 286,7 Błonnik pokarmowy [g] 28,3 Sól [g] 4,1 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 24.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), sałatka jarzynowa: marchew 100g, ziemniaki 50g, seler 30g, pietruszka 40g, majonez 20g (jaja, gorczyca), jajko 1/3szt., zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pasta rybna: konserwa rybna 20g (ryba, gorczyca), twaróg 30g (mleko). | Krupnik z ziemniakami: ziemniaki 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, kasza jęczmienna 30g (gluten), śmietana 5 g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), ryba duszona w jarzynach: ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 50g, olej, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, buraczki duszone 180g, kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | POSIŁEK NOCNY |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), jajko 1szt, pomidor 50g, herbata 200ml. | Chleb graham 50g, margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2224,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 78,8 Tłuszcz [g] 67,3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 14,15 Węglowodany ogółem [g] 350,4 Błonnik pokarmowy [g] 47,6 Sól [g] 6,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 24.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Rogal 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem truskawkowy niskosłodzony 50g, twaróg 30g (mleko), marchew 50g, herbata 200ml, zupa mleczna z kaszą manną 400ml (mleko, gluten). | Ryba panierowana: ryba 100g, bułka tarta 20g (gluten), 20g olej, mleko 5g, mąka pszenna 10g (gluten), jajka 1/5 szt., ziemniaki 350g, surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona 150g, cebula 30g, marchew 30g, jabłko 30g, olej 5g, przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jaj: jajko 1,5 szt, majonez 20 g (gorczyca, jajko), chleb pszenny 10g (gluten), musztarda (gorczyca), przyprawy, pomidor 50g, szczypiorek, herbata 200ml. |
POSIŁEK DODATKOWY Jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2312,8 Wartość odżywcza: Białko [g] 67,1 Tłuszcz [g] 88,3 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,05 Węglowodany ogółem [g] 325,5 Błonnik pokarmowy [g] 25,7 Sól [g] 4,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 23.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica z indyka 60g (soja, gluten, gorczyca, mleko), pomidor 50g, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z lanym ciastem (mąka pszenna 30g (gluten), jajko 1/3 szt., marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10 g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), bukiet jarzyn 40g), risotto mięsno – jarzynowe w sosie pomidorowym (biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, jajka 1/8 szt., mąka pszenna 30g (gluten), śmietana 5g (mleko), marchew 50g, pietruszka 30g, seler 20g, olej, koncentrat pomidorowy 30g, przyprawy (seler)), brokuł z wody (brokuł 100g, masło (mleko), bułka tarta 5g (gluten)), kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | POSIŁEK NOCNY |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), sałata lodowa, herbata 200ml. | Chleb graham 50g, margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2518,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 118,9 Tłuszcz [g] 71,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,5 Węglowodany ogółem [g] 368,6 Błonnik pokarmowy [g] 38,8 Sól [g] 6,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 23.11.2023r. – Dieta podstawowa II
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb pszenny 30g, kajzerka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica z indyka 60g (soja, gluten, gorczyca, mleko), ogórek 50g, sałata lodowa, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Gołąbki w sosie pomidorowym (kapusta biała 350g, ryż 80g, biodrówka 50g, wołowina 50g, koncentrat pomidorowy 30g, mąka pszenna 30g (gluten), słonina, cebula 30g, śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler)), brokuł z wody (brokuł 100g, bułka tarta 5g (gluten), masło 5g (mleko)), kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), ser żółty 60g (mleko), sałata lodowa, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy : Sałatka z kaszą gryczaną: kasza gryczana 30g, fasolka czerwona 30g, kukurydza konserwowa 20g, cebula 20g, olej 5g, roszponka. | Wartość energetyczna [kcal] 2320,8 Wartość odżywcza: Białko [g] 98,06 Tłuszcz [g] 77,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 28,4 Węglowodany ogółem [g] 321,9 Błonnik pokarmowy [g] 28,2 Sól [g] 5,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 22.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | II śniadanie | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), polędwica sopocka 60g,pomidor 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200ml(mleko,gluten). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), twaróg 40g (mleko). | Zupa jarzynowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), wywar kostny, bukiet jarzyn mrożonych 40g , przyprawy (seler), filet drobiowy w sosie: filet drobiowy 100g, mąka pszenna 15g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z marchewki i jabłka: marchew 200g, jabłko 30g, olej, przyprawy, kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 60g (soja,mleko). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana: ziemniaki 250g,biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), wywar kostny, herbata 200ml. | Jogurt naturalny 150g (mleko).
|
Wartość energetyczna [kcal] 2406,01 Wartość odżywcza: Białko [g] 109,9 Tłuszcz [g] 68,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,8 Węglowodany ogółem [g] 358,9 Błonnik pokarmowy [g] 42,9 Sól [g] 6,1 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 22.11.2023r. – Dieta podstawowa II
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko), polędwica sopocka 60g, papryka 50g, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko,gluten). | Kotlet drobiowy: filet drobiowy 100g, mąka pszenna 10g (gluten), jajko 1/5szt., bułka tarta 20g (gluten), olej 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g , surówka z kapusty białej: kapusta biała 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy, musztarda (gorczyca), kompot z jabłek 200ml. | Chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana : ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Jogurt naturalny 150g (mleko) | Wartość energetyczna [kcal] 2048,05 Wartość odżywcza: Białko [g] 87,6 Tłuszcz [g] 61,09 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 15.2 Węglowodany ogółem [g] 301,5 Błonnik pokarmowy [g] 27,15 Sól [g] 4,6 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 21.11.2023 r. Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie I | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą: wywar kostny, jajko 1szt., kiełbasa toruńska 50g (soja), słonina 5g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z kaszą manną: kasza manna 30g (gluten), marchew30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet warzyw mrożonych 40g, mąka pszenna 10g (gluten), śmietana 10g (mleko),wywar kostny, sól, przyprawy (seler), wątróbka drobiowa w sosie: wątróbka drobiowa 100g, marchew30g, pietruszka 20g, seler 20g, mąka pszenna 15g (gluten), śmietana 5g (mleko), masło ekstra 1g (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: sałata zielona, śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), przyprawy, kompot z jabłek 200ml, jogurt owocowy bez cukru 150g (mleko). |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g, gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja,mleko) sałata lodowa | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twarożek 80g (mleko), pomidor 50g, herbata 200ml. | chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja,mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2375,8 Wartość odżywcza: Białko [g] 116,9 Tłuszcz [g] 78,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 28,2 Węglowodany ogółem [g] 317,8 Błonnik pokarmowy [g] 32,8 Sól [g] 6,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 21.11.2023r. – Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą : wywar kostny 10g, jajko 1szt, kiełbasa toruńska 20g(soja), słonina 10g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten), jabłko 50g. | Wątróbka drobiowa w sosie: wątróbka drobiowa 100g, cebula 30g, mąka pszenna (gluten) 15g, olej 10g, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), marchew 30g, cebula 10g, kukurydza konserwowa 15g, przyprawy, kompot z jabłek 200ml. | Chleb pszenny 150g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g , szczypiorek, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Jogurt owocowy 150g ( mleko). | Wartość energetyczna [kcal] 2077,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 85,6 Tłuszcz [g] 74,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 24,06 Węglowodany ogółem [g] 275,8 Błonnik pokarmowy [g] 20 Sól [g] 3,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 20.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), pasta mięsna : mięso z podudzia indyka 50g, pieczywo pszenne 20g (gluten), przyprawy, zupa mleczna z płatkami 400ml (mleko, gluten), herbata200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pasta rybna :twaróg 30g (mleko), konserwa rybna 20g (ryba,gorczyca).
| Zupa ziemniaczana : ziemniaki 200g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler), pulpety w sosie: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8 szt., mąka pszenna 20g (gluten), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej, śmietana (mleko), mąka ziemniaczana 5g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, buraczki duszone : buraki czerwone 180g, masło ekstra (mleko), kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko ½ szt., pomidor 30g. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g (soja, mleko), sałata zielona, herbata 200ml. | Jogurt owocowy bez cukru 150g (mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2456,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 112,2 Tłuszcz [g] 64,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,47 Węglowodany ogółem [g] 374,9 Błonnik pokarmowy [g] 37,8 Sól [g] 7,1 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 20.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g(mleko), filet z makreli w sosie pomidorowym 85g (ryba, gorczyca), sałata zielona, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (mleko,gluten), herbata 200ml | Karkówka duszona w sosie: karkówka 120g, cebula30g, mąka pszenna 15g (gluten), śmietana 5g (mleko), olej, przyprawy (seler, gorczyca), ziemniaki 350g, ćwikła: buraki czerwone 200g, chrzan 5g (mleko),kompot owocowy 200ml. | Chleb pszenny 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g (soja, mleko), ogórek zielony 50g, herbata 200ml. |
Posiłek dodatkowy: Sałatka z kaszą jęczmienną i warzywami: kasza jęczmienna (gluten) 30g, papryka czerwona 20g, kukurydza konserwowa 30g, brokuł 30g, pietruszka zielona, olej, przyprawy. | Wartość energetyczna [kcal] 2187,69 Wartość odżywcza: Białko [g] 83,9 Tłuszcz [g] 75,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 20,5 Węglowodany ogółem [g] 306,8 Błonnik pokarmowy [g] 25,5 Sól [g] 6,1 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 17.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), sałatka jarzynowa: marchew 100g, ziemniaki 50g, pietruszka 40g, seler 30g, jabłka 30g, jajko 1/3 szt., majonez 20g (jajko, gorczyca), ś przyprawy, płatki owsiane na mleku 400ml (mleko,gluten), herbata gorzka 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g(mleko), pomidor 50g. | Zupa jarzynowa z lanym ciastem: mąka pszenna 30g (gluten), jajko 1/3szt., marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet jarzyn mrożonych 40g, śmietana 5g (mleko),wywar kostny, ryba w sosie pomidorowym :ryba 100g, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, śmietana 10g (mleko), bukiet jarzyn mrożonych 50g, przyprawy (seler), ziemniaki 350g, brokuł z wody :brokuł mrożony 100g, masło ekstra 5g (mleko), bułka tarta 5g (gluten), kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g(mleko), jajko 1/2szt. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twarożek 80g (mleko), pomidor, herbata 200ml. | chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja,mleko) |
Wartość energetyczna [kcal] 2273,8 Wartość odżywcza: Białko [g] 88,7 Tłuszcz [g] 70,1 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,6 Węglowodany ogółem [g] 344,4 Błonnik pokarmowy [g] 44,9 Sól [g] 8,2 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 17.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Bułka maślana 100g (gluten, jaja, mleko), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem owocowy niskosłodzony 50g, płatki owsiane na mleku 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml, sałatka z ciecierzycy: ciecierzyca gotowana 20g, rukola 5g, papryka czerwona 20g, kukurydza konserwowa 20g, szczypiorek, olej, przyprawy. | Ryba duszona w sosie pomidorowym z warzywami: ryba 100g, bukiet warzyw mrożonych 50g, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, śmietana 5g (mleko), masło ekstra (mleko), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy, musztarda (gorczyca), kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g, szczypiorek, herbata 200ml.
|
POSIŁEK DODATKOWY Jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2033,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 67,7 Tłuszcz [g] 62,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 16,9 Węglowodany ogółem [g] 313,05 Błonnik pokarmowy [g] 27,1 Sól [g] 3,09 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 16.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, sałata lodowa, kawa zbożowa 200ml (mleko, gluten). | Chleb graham (gluten), margaryna śniadaniowa (mleko),jajko ½ szt. | Zupa grysikowa: kasza manna 30g (gluten), marchew30g, pietruszka 20g, seler 20g, bukiet jarzyn mrożonych 40g, śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), filet drobiowy w jarzynach: filet drobiowy 100g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), olej, mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), ziemniaki 350g, buraczki duszone: buraki czerwone 180g, masło ekstra (mleko), kompot z jabłek 200 ml |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g(gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), krupnik z mięsem : ziemniaki 100g, kasza jęczmienna 30g (gluten), biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata 200ml. | Chleb graham 50g ( gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), pomidor 30g. |
Wartość energetyczna [kcal] 2347,9 Wartość odżywcza: Białko [g] 104,03 Tłuszcz [g] 60,14 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,8 Węglowodany ogółem [g] 369,4 Błonnik pokarmowy [g] 43,3 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 16.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Pieczywo pszenne 50g (gluten), bułka kajzerka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pieczeń wiedeńska 70g (gluten, mleko, soja, siarczyny), ogórek zielony 50g, sałata lodowa, kawa zbożowa z mlekiem 200ml (mleko, gluten). | Filet drobiowy soute: filet drobiowy 100g, cebula 30g, mąka pszenna15g (gluten), śmietana 5g (mleko), olej 15g, przyprawy: (seler), ziemniaki 350g, surówka z kapusty włoskiej: kapusta włoska 150g, marchew30g, cebula30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy, musztarda (gorczyca), kompot z jabłek 200ml . | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), krupnik z mięsem: ziemniaki 100g, marchew 30g, kasza jęczmienna 30g (gluten), biodrówka 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 5g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata 200ml. |
POSIŁEK DODATKOWY Serek owocowy homogenizowany (mleko) 150g. | Wartość energetyczna [kcal] 2334,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 98,89 Tłuszcz [g] 76,9 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 18,4 Węglowodany ogółem [g] 325,07 Błonnik pokarmowy [g] 25,18 Sól [g] 4,86 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 15.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham 100 g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta mięsna: mięso z podudzia indyka 50g, pieczywo pszenne 20g (gluten), przyprawy, sałata lodowa, płatki owsiane na mleku 400ml (mleko, gluten), herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). | Rosół z makaronem :makaron 30g (gluten, jajko), marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny, przyprawy (seler), udziec drobiowy w sosie: udziec drobiowy 200g, olej, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g,śmietana 5g (mleko),mąka pszenna 15g (gluten), przyprawy (seler), ziemniaki 350 g, sałata zielona 1/10szt , śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), przyprawy, kompot z jabłek 200ml. |
Podwieczorek | Kolacja | Posiłek nocny |
Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), twaróg 30g (mleko), sałata zielona. | Chleb graham 100 g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), jajko 1 szt., pomidor 50g, herbata 200ml, jogurt naturalny 150g. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), szynka gotowana 30g (soja, mleko). |
Wartość energetyczna [kcal] 2397,08 Wartość odżywcza: Białko [g] 124,6 Tłuszcz [g] 65,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,7 Węglowodany ogółem [g] 345,6 Błonnik pokarmowy [g] 37,01 Sól [g] 6,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 15.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), pasztet z soczewicy: soczewica 40g, marchew 20g, pietruszka 15g, cebula10g, ryż 10g, jajko 1/6 szt., mąka ziemniaczana 6g, bułka tarta 5g (gluten), olej, przyprawy, papryka 50g, sałata lodowa, płatki owsiane na mleku (mleko, gluten) 400ml, herbata 200ml.
| Udziec pieczony: udziec drobiowy 200g, olej 10g, cebula 10g, przyprawy (gorczyca, seler), ziemniaki 350g, sałata zielona z sosem jogurtowym: sałata zielona 1/10 szt., cebula 30g, marchew 30g, kukurydza konserwowa 15g, śmietana 20g (mleko), jogurt naturalny 20g (mleko), kompot z jabłek 200ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jaj : jajka 1 i ½szt., majonez 20g (gorczyca, jajko), pieczywo pszenne 10g (gluten), musztarda 10g (gorczyca), szczypiorek, przyprawy,pomidor 50g, herbata 200ml , sałata lodowa. |
POSIŁEK DODATKOWY Jogurt naturalny (mleko)150g, | Wartość energetyczna [kcal] 2275,3 Wartość odżywcza: Białko [g] 94,58 Tłuszcz [g] 94,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 23,1 Węglowodany ogółem [g] 275,6 Błonnik pokarmowy [g] 24,7 Sól [g] 4,2 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 14.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g, herbata 200ml, pomidor 30g, zupa mleczna makaronem 400ml (mleko, gluten jajka). | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g (mleko), jajko 1/2szt, pomidor 30g, herbata 200ml. | Ryba w jarzynach: ryba 100g, marchew 70g, pietruszka 50g, seler 40g, olej 2g, kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, marchew duszona: marchew 200g, masło ekstra (mleko), sałata lodowa, zupa jarzynowa z ryżem: ryż 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, wywar kostny, śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler). |
Kolacja | Podwieczorek | Posiłek nocny |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna słoneczna 10 g (mleko), herbata 200ml, twaróg 80g (mleko), sałata lodowa. | Jogurt owocowy 0% cukru (mleko) 150g | Sałatka z kaszą i warzywami: kasza jęczmienna 30g, brokuł, 30g, marchewka 20g, fasolka szparagowa 30g, olej. |
Wartość energetyczna [kcal] 2153,1 Wartość odżywcza: Białko [g] 96,4 Tłuszcz [g] 46,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 15,9 Węglowodany ogółem [g] 358,5 Błonnik pokarmowy [g] 40,37 Sól [g] 5,5 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 14.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 50g (gluten), bułka kajzerka 50g, margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka gotowana 60g (soja,mleko), herbata 200ml, ogórek zielony50g, zupa mleczna makaronem 400ml (mleko, gluten, jajka). | Ryba panierowana: ryba 100g, bułka tarta 20g (gluten), 20g olej, mleko 5g, mąka pszenna 10g (gluten), jajka 1/5 szt., kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, surówka z marchewki: marchew 200g, jabłko 30g, olej, sałata lodowa, przyprawy (seler). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna słoneczna 10 g (mleko), herbata 200ml, papryka 50g, twaróg 80g (mleko), sałata lodowa. |
POSIŁEK DODATKOWY Jogurt owocowy (mleko)150g, | Wartość energetyczna [kcal] 2113,2 Wartość odżywcza: Białko [g] 83,8 Tłuszcz [g] 73,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 17,69 Węglowodany ogółem [g]291,7 Błonnik pokarmowy [g] 23,6 Sól [g] 4,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: |
Jadłospis 13.11.2023 r. – Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
Śniadanie | Śniadanie II | Obiad |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml :kości 10g, jajko 1 szt, kiełbasa toruńska 20g (soja), słonina 10g, mąka pszenna20g (gluten), śmietana 10g (mleko), przyprawy (seler), marchew 50g, herbata 200ml. | Chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g, pasta rybna : twaróg 30g (mleko), 20g konserwa rybna (ryba,gorczyca). | Pulpeciki w sosie pomidorowym: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8, mąka pszenna 15g (gluten), koncentrat pomidorowy 15g, olej 15g, mąka ziemniaczana 5g, przyprawy: (seler), ryż 80g, buraczki duszone: buraki czerwone 180g,masło ekstra ( mleko), kompot z jabłek 200 ml , zupa ziemniaczana: ziemniaki 250g, marchew 30g, seler 20g, pietruszka 20g, śmietana 20g (mleko), wywar kostny, przyprawy (seler). |
Kolacja | Podwieczorek | Posiłek nocny |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g , sałata zielona, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (mleko, gluten). | Surówka z marchewki i selera : marchewka 70g, seler 30g, olej, przyprawy. | Kanapka z szynką : szynka z indyka 30g(soja), chleb graham 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 5g ( mleko), pomidor 30g. |
Wartość energetyczna [kcal] 2499,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 108,7 Tłuszcz [g] 79,4 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,03 Węglowodany ogółem [g] 355,7 Błonnik pokarmowy [g] 36,1 Sól [g] 7,8 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 13.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą 400ml: kości 10g, jajko 1 szt, kiełbasa toruńska 20g (soja), słonina 10g, mąka pszenna20g (gluten), śmietana 10g, przyprawy (seler), marchew 50g, herbata 200ml. | Pulpeciki w sosie pomidorowym: biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/8, mąka pszenna 15g (gluten), konc. pomidorowy 15g, olej 15g, mąka ziemniaczana 5g, przyprawy(seler), ryż 80g, surówka z kapusty białej :kapusta biała 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), przyprawy (gorczyca), kompot z jabłek 200 ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), baleron 60g (soja, mleko), sałata zielona, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (mleko, gluten). |
POSIŁEK DODATKOWY: Jabłko 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2257,5 Wartość odżywcza: Białko [g] 81,2 Tłuszcz [g] 86,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 20,5 Węglowodany ogółem [g] 300,6 Błonnik pokarmowy [g] 22,4 Sól [g] 4,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.:1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 10.11.2023r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb pszenny 50g (gluten), chałka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem owocowy niskosłodzony 50g, zupa mleczna z płatkami owsianymi 400ml (gluten, mleko), jabłko, herbata 200ml. | Dorsz w sosie porowym: dorsz 100g, śmietana 30g, masło ekstra 10g, por 70g, olej 15g, mąka pszenna 10g (gluten), musztarda (gorczyca), surówka z kapusty pekińskiej: kapusta pekińska 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, musztarda (gorczyca), majonez (gorczyca, jajko), kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, przyprawy (seler). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), sałatka jarzynowa: ziemniaki 50g, marchew 100g, pietruszka 40g, seler 30g, jabłka 30g, ogórek konserwowy 40g, groszek konserwowy 20g, musztarda (gorczyca), jajka 1/3 szt., majonez 20g (jajka, gorczyca), herbata 200ml. |
POSIŁEK DODATKOWY: śliwka 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2329,7 Wartość odżywcza: Białko [g] 63,3 Tłuszcz [g] 99,8 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 26,07 Węglowodany ogółem [g] 310,2 Błonnik pokarmowy [g] 30,3 Sól [g] 4,3 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 09.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Bułka grahamka 80g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), polędwica sopocka 60g, sałatka: sałata lodowa, papryka, ogórek zielony, szczypiorek, zupa mleczna z makaronem 400 ml (mleko, jajka, gluten), herbata 200 ml. | Kotlet mielony: biodrówka 50g, wołowina 50g, cebula 30g, pieczywo pszenne 20g (gluten), jajka 1/5 szt., mąka pszenna 10g (gluten), mąka ziemniaczana 5g, olej 20g, ziemniaki 350g, ćwikła: buraki czerwone 180g, chrzan 5g (mleko), przyprawy (seler), kompot z jabłek 200ml. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), pasta z jajek: jajka 1 i ½ szt., majonez 20g (gorczyca, jajko), pieczywo pszenne 10g (gluten), musztarda (gorczyca), szczypiorek, sałata lodowa, herbata 200ml. |
POSIŁEK DODATKOWY: jogurt owocowy 150g (mleko) | Wartość energetyczna [kcal] 2410,5 Wartość odżywcza: Białko [g] 94,68Tłuszcz [g] 94,06Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,5 Węglowodany ogółem [g] 308,01 Błonnik pokarmowy [g] 21,46 Sól [g ] 6,36 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 08.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham100g (gluten), margaryna śniadaniowa15g (mleko), pasztet z soczewicy: soczewica 40g, marchew 20g, pietruszka 15g, cebula 10g, ryż 15g, jajko 1/6 szt, mąka ziemniaczana 6g, bułka tarta 5g (gluten), olej 2g, sałata lodowa, papryka 30g, przyprawy, kawa zbożowa z mlekiem 200 ml (gluten, mleko), cukier. | Kluski śląskie z sosem mięsno-jarzynowym: ziemniaki 350g, mąka ziemniaczana 50g, olej 5g, słonina 10g, jajka 1/5 szt., biodrówka 50g, wołowina b/k 50g, mąka pszenna 15g (gluten), cebula 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, olej 5g, ogórek konserwowy 10g, groszek konserwowy 10g, śmietana 5g (mleko), przyprawy (seler), surówka z kapusty czerwonej: kapusta czerwona 150g, cebula 30g, jabłko 30g, olej 5g, przyprawy, kompot z jabłek, gruszka 1 szt. | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), zupa ziemniaczana z mięsem: ziemniaki 250g, biodrówka 30g, marchew 30g, pietruszka 20g, seler 20g, śmietana 10g (mleko), kości 10g, przyprawy (seler), herbata. |
Posiłek dodatkowy Jogurt owocowy bez cukru (mleko) | Wartość energetyczna [kcal] 2422,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 86,8 Tłuszcz [g] 61,7 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 16,68 Węglowodany ogółem [g] 398,2 Błonnik pokarmowy [g] 35,8 Sól [g] 3,55 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 07.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Pieczywo pszenne 30g (gluten), bułka kajzerka 50g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), filet z makreli w oleju 85g (ryba), papryka czerwona 30g, zupa mleczna z płatkami 400 ml (mleko, gluten), herbata. | Kotlet schabowy: schab 80g, mąka pszenna 10g (gluten), jajko 1/5 szt,bułka tarta 20g (gluten), olej 20g, ziemniaki 350g, surówka z kapusty białej: kapusta biała 150g, marchew 30g, cebula30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), sałata karbowana, przyprawy (seler), musztarda (gorczyca), kompot z jabłek 200ml. | Chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), twaróg 80g (mleko), pomidor 50g, szczypiorek, herbata. |
POSIŁEK DODATKOWY śliwka 1szt. | Wartość energetyczna [kcal] 2364,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 84,9 Tłuszcz [g] 99 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 21,8 Węglowodany ogółem [g] 294,9 Błonnik pokarmowy [g] 25,57 Sól [g] 7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 06.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Chleb graham 100g(gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), żurek z jajkiem i kiełbasą:kości, jajko 1szt, kiełbasa toruńska 20g (soja), słonina 10g, mąka pszenna 20g (gluten), śmietana 10g (mleko), czosnek, przyprawy (seler), jabłko, herbata. | Pyzy z mięsem: ziemniaki 350g, biodrówka 70g, mąka pszenna 20g (gluten), mąka ziemniaczana 70g, jajka 1/5 szt, cebula 30g, słonina 10g, olej 10g, sos pieczeniowy (gluten ,soja), surówka z kapusty kiszonej: kapusta kiszona 150g, marchew 30g, cebula 30g, jabłko 30g, olej 5g, kompot 200ml, przyprawy (seler). | Pieczywo pszenne 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), szynka wiejska 60g, pomidor 30g, kawa zbożowa (gluten) z mlekiem (mleko) 200ml, cukier. |
POSIŁEK DODATKOWY: jogurt owocowy 150g (mleko) | Wartość energetyczna [kcal] 2301,4 Wartość odżywcza: Białko [g] 78,78 Tłuszcz [g]79,2 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,6 Węglowodany ogółem [g] 331,1 Błonnik pokarmowy [g]24,4 Sól [g] 5,7 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 03.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
Rogal 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), dżem wiśniowy niskosłodzony 50g, marchew 30g, ser twarogowy 30g (mleko), herbata 200ml, cukier 10g, zupa mleczna z kaszą manną 300ml (mleko, gluten). | Ryba panierowana: ryba 100g, bułka tarta 20g (gluten), 20g olej, mleko 5g, mąka pszenna 10g (gluten), jajka 1/5 szt., kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, surówka z kapusty białej: kapusta biała 150g, cebula 30g, marchew 30g, jabłko 30g, majonez 20g (gorczyca, jajko), sałata lodowa, przyprawy (seler). | Chleb graham 100g (gluten), margaryna słoneczna 10 g (mleko), cukier 10g, herbata 200ml, rzodkiewka 10g, sałatka jarzynowa 50g (jajko, gorczyca, seler), pomidor 50g, ser żółty 50g (mleko) |
POSIŁEK DODATKOWY Jogurt owocowy (mleko)150g, jabłko 100g | Wartość energetyczna [kcal] 2161 Wartość odżywcza: Białko [g] 75,6 Tłuszcz [g] 85 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 22,1 Węglowodany ogółem [g] 283,5 Błonnik pokarmowy [g] 21,25 Sól [g] 4,9 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
Jadłospis 02.11.2023 r. Dieta podstawowa
Śniadanie | Obiad | Kolacja |
chleb graham 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15g (mleko), herbata 200ml, cukier 10g, szynka z indyka ( soja) 60g, papryka czerwona, zupa mleczna z makaronem 300ml (mleko, gluten, jajko). | Kotlet mielony: biodrówka 50g, wołowina 50g, bułka tarta20g (gluten), 30g cebula, 20g olej, 10g mąka pszenna (gluten), chleb pszenny 20g (gluten), 5g mąka ziemniaczana, jajka 1/5 szt., sałata zielona, kompot z jabłek 200ml, ziemniaki 350g, kapusta kiszona 50g, kapusta biała 100g, cebula 20g, mąka pszenna ( gluten) koncentrat pomidorowy 15g, olej 10g, przyprawy (seler). | chleb pszenny 100g (gluten), margaryna śniadaniowa 15 g (mleko), jajko 1szt, kiełbasa żywiecka (soja, mleko) 30g, cukier10g, herbata 200ml, sałata zielona. |
Posiłek dodatkowy: jogurt owocowy (mleko)150g | Wartość energetyczna [kcal] 2298 Wartość odżywcza: Białko [g] 91,5 Tłuszcz [g]80,20 Kwasy tłuszczowe nasycone [g] 19,06 Węglowodany ogółem [g] 314 Błonnik pokarmowy [g]23,17 Sól [g] 5,34 | Wykaz alergenów zgodnie z ROZPORZĄDZENIEM PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 Z DNIA 25 PAŹDZIERNIKA 2011 r.: 1. zboża zawierające gluten, 2. skorupiaki, 3. jaja, 4. ryby, 5. orzeszki ziemne, 6. ziarno sojowe, 7. mleko, 8. orzechy z drzew orzechowych, 9. seler, 10. gorczyca, 11. ziarno sezamowe, 12. dwutlenek siarki oraz siarczyny, 13. łubiny, 14. mięczaki |
33-200 Dąbrowa Tarnowska
ul. Szpitalna 1
NR KONTA: 67 9462 0003 2001 0000 4053 0001
Tel. centrala 014 642 28 31
Sekretariat Tel. 014 642 27 50
Fax. 014 642 27 14
E-mail: sekretariat@zozdt.pl
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |